Konsten att ge av sig själv.

När vi blir rädda, när blodet rusar ner till benen, när adrenalinet slår på, när svetten börjar komma, när din reptilhjärna säger åt dig att springa eller slåss – då blir det svårt att övertyga. Då blir det svårt att vara närvarande i din kropp, att vara närvarande i din röst och att ge av dig själv. Men ger vi inte av oss själva kan tillit aldrig skapas. Och utan tillit ingen övertygelse. Men det finns knep. Många knep. Att vända adrenalinpåslaget till energi att övertyga.

Det är egentligen inte så konstigt att vi blir rädda och helst vill gå och gömma oss när vi ska tala inför folk. I alla fall inte om vi ska tro på Seinfeld. Han har kommit fram till att de flesta av oss hellre skulle ligga i kistan än att hålla talet för den bortgångne. https://www.youtube.com/watch?v=RrCQnRFBuGc

Den första snön har fallit och skogsdungen jag går igenom på väg till tunnelbanan förvandlades till Narnia i morse. Tre rådjur tittade avvaktande på mig. Jag tänker tillbaka på gårdagens föreläsning hos HP. Det kändes bra. Närvaro och att ge av sig själv var ett stort tema. Att finna historierna som ger dig en identitet, som bygger ditt ethos och skapar tillit. Det är vägen till att övertyga. Jag hoppas att jag var ett exempel på det igår.

 

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail